Filmen met je Smartphone hoe kan dat beter


We hebben tegenwoordig bijna allemaal een camera op zak waarmee we kunnen filmen, namelijk je smartphone. Hierboven een tip hoe je betere films maakt met een smartphone.
Geluid bepaald meer dan de helft van de kwaliteitsbeleving van een film. Hoe krijg je eenvoudig en met weinig extra kosten beter geluid op die smartphone? Je kunt zo ook leuke interview filmen. Bekijk de bovenstaande film.
Comments

Video op internet hoe en wat - deel 2

Hoe lang mag een video op internet zijn?


Wat is de ideale lengte van een internetvideo, een veel gevoerde discussie:
maximale lengte van een internet video


30 seconden!
Maximaal 1 minuut!
Toch echt niet meer dan 3 minuten!

Mensen kijken een video van een uur wanneer ze die interessant vinden. Waarom dan zo hameren op het belang van een korte video? Het onderscheid zit voornamelijk in het moment van contact, de informatie die er overgebracht wordt en het doel van de video.

Eerste-klanten-contact


Een video die ingezet wordt voor het-eerste-klanten-contact is doorgaans niet langer dan 2 à 3 minuten. Bij voorkeur tussen de 30 seconden en 1 minuut. Dit is het moment waarop de interesse van de bezoeker voor uw product of dienst gewekt kan worden.

30 seconden is de moeilijkste variant.
De beroemde wetenschapper Blaise Pascal zei al: 'Ik schrijf je een lange brief, voor een korte heb ik geen tijd.'
Hoe korter de video of de tekst, hoe kernachtiger de boodschap moet zijn.

Bij video werk je met shots, ook wel beeldwisselingen genoemd. Bij een gemiddelde shotlengte van 4 seconden kun je 7 tot 8 shots in video van 30 seconden kwijt, ervan uit gaande dat de video gemonteerd wordt.
Vertel je verhaal in 7 foto's? Een uitdaging! Als het goed lukt heb je een krachtige video. In de reclame wordt gewerkt met dit soort lengtes.

Langere video's op internet, doen of niet?


Wanneer internet bezoekers op zoek zijn naar specifieke informatie zullen ze met plezier langere video’s over een onderwerp bekijken. Hou uiteraard wel rekening met de spanningsboog van een kijker. Een uur video is geen probleem, maar filmpjes van 15 à 20 minuten zijn beter. Denk aan de mogelijkheid om video’s in delen aan te bieden. Bijvoorbeeld: een video van 1 uur opknippen in 3 delen van 20 minuten. Dit geeft inzicht in de doeltreffendheid en populariteit van uw video’s. U kunt nagaan hoeveel mensen ook deel 2 en 3 keken.

Het allerbelangrijkste blijft de inhoud en de vorm. Wanneer deze aansluiten op de interesse van de kijker en blijft boeien is de lengte van een video van ondergeschikt belang.

Succes met uw video!Heeft u een andere mening of ervaring of wilt u hulp bij het maken van een 30 seconden video? Stuur een email of bel met 06-24550824, de internet video specialist!
Comments

Video op internet hoe en wat - deel 1

Wanneer is het goed om video op internet te gebruiken?


Weet u waarom u video gaat inzetten?
Bezoekers van uw site zijn vaak op zoek naar informatie. Ze maken steeds sneller de beslissing: Is dit de informatie die ik zoek of niet. Wordt dit niet snel genoeg gevonden dan zijn ze met 1 klik vertrokken.
Denk dus vanuit u klant! Naar welke informatie is hij/zij op zoek en hoe kunt u dat presenteren.

Met video serveert u uw bezoeker een laagdrempelige, snelle en effectieve informatiebron.
Bedenk daarom vooraf goed na over het doel van de video en, vanuit de klant: 

1- Wat doet dit bedrijf, en waarom wil ik hun product of dienst afnemen

In feite hebben we het hier over een bedrijfsfilm of bedrijfspresentatie.

Een goede, klantgerichte, bedrijfsfilm bevat minimaal de volgende punten
-Wie bent u en wat brengt u mee wat onderscheidend is en van toegevoegde waarde voor uw klant.
-Welke diensten en producten levert u en welk (emotioneel) voordeel levert dat uw klant op.
-Wat is uw drijfveer om te doen wat u doet? Dit maakt dat een klant zich kan herkennen en identificeren met uw product, dienst of met u / uw bedrijf.
-Geef aan hoe ze in contact kunnen komen, waar ze uw product of dienst kunnen afnemen of meer informatie kunnen verkrijgen.

En last but not least! Doe het anders, val op, de inhoud kan wel uit de hierboven opgesomde onderdelen bestaand, maar de vorm waarin u de video giet, maak die onverwacht.

2 - Ik wil meer informatie over een product of dienst

Ook wel productdemonstratie genoemd.
Zorg er dan voor dat uw presentatie aansluit bij de belevingswereld en communicatiestijl van uw doelgroep. Sluit af met de zogenaamde „call for action” en maak het mensen gemakkelijk. Wanneer ze door de gegeven informatie geïnteresseerd zijn geraakt, willen ze weten hoe ze uw product of dienst kunnen verkrijgen of waar ze meer informatie kunnen vinden. Geef ze die!

3 - Hoe werkt dit product, wat zit er allemaal bij?

Videohandleiding medische apparaten
Ook wel videohandleiding of instructievideo genoemd: Een krachtige manier om uw klant de effectiviteit of de eenvoud van uw product of dienst te tonen.

Consumenten zijn tegenwoordig opzoek naar „objectieve informatie” dus presenteer uw product met „echt” enthousiasme. Maak er geen commercial van, slechts 9 procent van de mensen baseert zijn of haar aankoop beslissing op commercials.

4 - Wat vinden anderen van dit product of deze dienst?

Een video testimonial. Mensen hechten de meeste waarde aan de ervaringen van vrienden, kennissen of relaties als het gaat om de keuze voor een product of dienst. Wat anderen vinden is dus belangrijk. Twitter, Facebook en andere social media kanalen worden veelvuldig hiervoor gebruikt.

Tevreden klanten in een video laten vertellen wat ze van uw dienst of product vinden kan van grote invloed zijn op een aankoop beslissing, mits ze oprecht en eerlijk overkomen. Vraag klanten of ze iets willen vertellen en verhoog uw omzet!


5 - Waarom zou ik willen werken in dit bedrijf

Personeelswerving of een video vacature. Het vinden van goed personeel kan lastig zijn. Geef mogelijke sollicitanten een beeld van uw bedrijf. Wat is de werkcultuur, waar staat dit bedrijf voor. Wat voor soort mensen werken hier? Met een video vacature onderscheid u zich niet alleen van uw concurrent, u presenteert tegelijkertijd ook nog uw bedrijf en eventuele medewerkers.

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende videotoepassingen denkend vanuit de klant. Als toetje nog twee omschrijvingen van mogelijke toepassingen.

6 - Een videoboodschap

Prettig voor bestaande klanten.
Een videoboodschap om meer bezoekers naar uw seminar te trekken
Stuur ze een videobericht of boodschap via email, twitter of andere kanalen. Breng mensen in minder dan een minuut op de hoogte van een evenement, seminar of andere belangwekkende zaken. Prikkel ze om te komen. Laagdrempelig, snel en efficiënt. Nog weinig bedrijven doen het, dus het valt op en mensen kunnen achterover leunen terwijl ze uw boodschap tot zich nemen.

7 - Branding of image building.

Dit kan verweven worden in alle op uw website(s) gebruikte communicatie middelen. Video is een sterk instrument om u te profileren. Beelden beïnvloeden letterlijk de beeldvorming van uw bedrijf. Hieronder vallen o.a. de huisstijl, communicatiestijl en USP’s van uw bedrijf. Een herkenbaar gezicht helpt daarbij. Uw drijfveren of bedrijfsfilosofie zijn ook onderdeel van uw Branding.

Tot slot


We hopen dat u hiermee een antwoord kunt vinden op de vraag: Waarom is het goed om video op internet te gebruiken, en welke vorm(en) aansluiten bij uw doelgroep.
Stuur ons een
email of laat een reactie achter wanneer u meer wilt weten.
Comments

Informatie altijd en overal beschikbaar, kansen voor iedereen.

We hebben het op internetvideospecialist.nl al vaker gehad over de rol van video in combinatie met internet voor het overbrengen van kennis. Video tutorials te over op veel gebieden.
YouTube wil hier een grote rol in spelen. Als onderdeel van Google is het hoofddoel uiteraard: alle informatie voor iedereen toegankelijk maken.
YouTube heeft er weer 5 nieuwe kanalen bij die zich richten op: Wiskunde, geschiedenis, astronomie, kunst en cultuur en wetenschap. Engels is wel een vereiste. Het valt me op hoe belangrijk het engels als taal zo langzamerhand wordt wil je optimaal van de beschikbare kennis op het internet gebruik maken.

http://youtube-global.blogspot.com/2012/02/homework-got-you-stumped-our-new-lineup.html

Een van onze (Hans en Rico van 3XFILM) interesses is om het onderwijs te vernieuwen met internet, video en leerkrachten.

Docenten spelen een belangrijke rol in het overbrengen van kennis. Hoe geweldig zou het zijn als iedereen van de beste docenten les kan krijgen, waar en wanneer iemand maar wil.
Informatie is nu vrijwel altijd en overal beschikbaar. Wanneer die kennis overgebracht wordt via internet door de beste docenten, kan de rol van docenten op school meer richting coaching of begeleiden verschuiven. Waarbij de hoofdtaak van de docenten is om de leerlingen wegwijs te maken in de enorme brij aan informatie: Hoe vind je goede informatie, hoe weet je of iets klopt? Sluit de gevonden kennis aan op je huidige kennis en hoe weet je of je nog informatie mist.

De YouTube informatie is deels gericht op het Amerikaanse scholensysteem. Wie stapt er in het gat voor de Nederlandse scholen? Dit vergt een multi-disciplinaire aanpak. Wie doet er mee!
Comments

IKEA ook aan de instructievideo's

Eindelijk gaat IKEA ook aan de instructievideo's. Wat is er nu handiger dan dat? Met je smartphone naast je, je nieuwe bed van IKEA in elkaar zetten.
Voor veel mensen veel handiger dan de instructie folders die standaard bij de IKEA producten geleverd worden


Een van de instructievideos op het YouTube kanaal van IKEA USA.

Het heeft lang geduurd voordat IKEA deze tutorials gemaakt heeft. Ze biedt hiermee een groot stuk extra service dmv online video aan haar klanten. Maar dit is alleen nog maar IKEA USA! Waar blijven de instructie video's van
IKEA Nederland?

Meerwaarde van video-instructie op internet voor uw bedrijf?


Wat kan de toegevoegde waarde voor uw klanten zijn wanneer u instructie video's inzet voor uw producten?


Comments

Video op internet, kinderlijk eenvoudig

Het is helemaal niet ingewikkeld!
Waarom je video inzet voor je bedrijfsvoering en marketing.
Leuk en goed uitgelegd door een kind.


Laat mensen het vertellen!
Pitch4You
Comments

51 manieren om je bedrijf te promoten met video

In het hieronder gelinkte artikel (in het engels) worden 51 manieren behandeld waarop je je bedrijf kunt promoten door video in te zetten.

De categorien die in dit artikel genoemd worden zijn:

• Klanten referenties
• Product and Service Promotie
• Corporate Video
• Training
• Klanten service
• Interne Communicatie
• Reclame, Marketing  en Promotie
• PR ondersteuning
• Evenementen video
• Ander gebruik van video

Doe er je voordeel mee !

Het volledige artikel is hier te lezen

Comments
© 2011 3XFILM videoproductie • Amsterdam - IJsselstein - Zwolle 020-6161775 • stuur een email