Informatie altijd en overal beschikbaar, kansen voor iedereen.

We hebben het op internetvideospecialist.nl al vaker gehad over de rol van video in combinatie met internet voor het overbrengen van kennis. Video tutorials te over op veel gebieden.
YouTube wil hier een grote rol in spelen. Als onderdeel van Google is het hoofddoel uiteraard: alle informatie voor iedereen toegankelijk maken.
YouTube heeft er weer 5 nieuwe kanalen bij die zich richten op: Wiskunde, geschiedenis, astronomie, kunst en cultuur en wetenschap. Engels is wel een vereiste. Het valt me op hoe belangrijk het engels als taal zo langzamerhand wordt wil je optimaal van de beschikbare kennis op het internet gebruik maken.

http://youtube-global.blogspot.com/2012/02/homework-got-you-stumped-our-new-lineup.html

Een van onze (Hans en Rico van 3XFILM) interesses is om het onderwijs te vernieuwen met internet, video en leerkrachten.

Docenten spelen een belangrijke rol in het overbrengen van kennis. Hoe geweldig zou het zijn als iedereen van de beste docenten les kan krijgen, waar en wanneer iemand maar wil.
Informatie is nu vrijwel altijd en overal beschikbaar. Wanneer die kennis overgebracht wordt via internet door de beste docenten, kan de rol van docenten op school meer richting coaching of begeleiden verschuiven. Waarbij de hoofdtaak van de docenten is om de leerlingen wegwijs te maken in de enorme brij aan informatie: Hoe vind je goede informatie, hoe weet je of iets klopt? Sluit de gevonden kennis aan op je huidige kennis en hoe weet je of je nog informatie mist.

De YouTube informatie is deels gericht op het Amerikaanse scholensysteem. Wie stapt er in het gat voor de Nederlandse scholen? Dit vergt een multi-disciplinaire aanpak. Wie doet er mee!
Comments
© 2011 3XFILM videoproductie • Amsterdam - IJsselstein - Zwolle 020-6161775 • stuur een email