Video op internet hoe en wat - deel 1

Wanneer is het goed om video op internet te gebruiken?


Weet u waarom u video gaat inzetten?
Bezoekers van uw site zijn vaak op zoek naar informatie. Ze maken steeds sneller de beslissing: Is dit de informatie die ik zoek of niet. Wordt dit niet snel genoeg gevonden dan zijn ze met 1 klik vertrokken.
Denk dus vanuit u klant! Naar welke informatie is hij/zij op zoek en hoe kunt u dat presenteren.

Met video serveert u uw bezoeker een laagdrempelige, snelle en effectieve informatiebron.
Bedenk daarom vooraf goed na over het doel van de video en, vanuit de klant: 

1- Wat doet dit bedrijf, en waarom wil ik hun product of dienst afnemen

In feite hebben we het hier over een bedrijfsfilm of bedrijfspresentatie.

Een goede, klantgerichte, bedrijfsfilm bevat minimaal de volgende punten
-Wie bent u en wat brengt u mee wat onderscheidend is en van toegevoegde waarde voor uw klant.
-Welke diensten en producten levert u en welk (emotioneel) voordeel levert dat uw klant op.
-Wat is uw drijfveer om te doen wat u doet? Dit maakt dat een klant zich kan herkennen en identificeren met uw product, dienst of met u / uw bedrijf.
-Geef aan hoe ze in contact kunnen komen, waar ze uw product of dienst kunnen afnemen of meer informatie kunnen verkrijgen.

En last but not least! Doe het anders, val op, de inhoud kan wel uit de hierboven opgesomde onderdelen bestaand, maar de vorm waarin u de video giet, maak die onverwacht.

2 - Ik wil meer informatie over een product of dienst

Ook wel productdemonstratie genoemd.
Zorg er dan voor dat uw presentatie aansluit bij de belevingswereld en communicatiestijl van uw doelgroep. Sluit af met de zogenaamde „call for action” en maak het mensen gemakkelijk. Wanneer ze door de gegeven informatie geïnteresseerd zijn geraakt, willen ze weten hoe ze uw product of dienst kunnen verkrijgen of waar ze meer informatie kunnen vinden. Geef ze die!

3 - Hoe werkt dit product, wat zit er allemaal bij?

Videohandleiding medische apparaten
Ook wel videohandleiding of instructievideo genoemd: Een krachtige manier om uw klant de effectiviteit of de eenvoud van uw product of dienst te tonen.

Consumenten zijn tegenwoordig opzoek naar „objectieve informatie” dus presenteer uw product met „echt” enthousiasme. Maak er geen commercial van, slechts 9 procent van de mensen baseert zijn of haar aankoop beslissing op commercials.

4 - Wat vinden anderen van dit product of deze dienst?

Een video testimonial. Mensen hechten de meeste waarde aan de ervaringen van vrienden, kennissen of relaties als het gaat om de keuze voor een product of dienst. Wat anderen vinden is dus belangrijk. Twitter, Facebook en andere social media kanalen worden veelvuldig hiervoor gebruikt.

Tevreden klanten in een video laten vertellen wat ze van uw dienst of product vinden kan van grote invloed zijn op een aankoop beslissing, mits ze oprecht en eerlijk overkomen. Vraag klanten of ze iets willen vertellen en verhoog uw omzet!


5 - Waarom zou ik willen werken in dit bedrijf

Personeelswerving of een video vacature. Het vinden van goed personeel kan lastig zijn. Geef mogelijke sollicitanten een beeld van uw bedrijf. Wat is de werkcultuur, waar staat dit bedrijf voor. Wat voor soort mensen werken hier? Met een video vacature onderscheid u zich niet alleen van uw concurrent, u presenteert tegelijkertijd ook nog uw bedrijf en eventuele medewerkers.

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende videotoepassingen denkend vanuit de klant. Als toetje nog twee omschrijvingen van mogelijke toepassingen.

6 - Een videoboodschap

Prettig voor bestaande klanten.
Een videoboodschap om meer bezoekers naar uw seminar te trekken
Stuur ze een videobericht of boodschap via email, twitter of andere kanalen. Breng mensen in minder dan een minuut op de hoogte van een evenement, seminar of andere belangwekkende zaken. Prikkel ze om te komen. Laagdrempelig, snel en efficiënt. Nog weinig bedrijven doen het, dus het valt op en mensen kunnen achterover leunen terwijl ze uw boodschap tot zich nemen.

7 - Branding of image building.

Dit kan verweven worden in alle op uw website(s) gebruikte communicatie middelen. Video is een sterk instrument om u te profileren. Beelden beïnvloeden letterlijk de beeldvorming van uw bedrijf. Hieronder vallen o.a. de huisstijl, communicatiestijl en USP’s van uw bedrijf. Een herkenbaar gezicht helpt daarbij. Uw drijfveren of bedrijfsfilosofie zijn ook onderdeel van uw Branding.

Tot slot


We hopen dat u hiermee een antwoord kunt vinden op de vraag: Waarom is het goed om video op internet te gebruiken, en welke vorm(en) aansluiten bij uw doelgroep.
Stuur ons een
email of laat een reactie achter wanneer u meer wilt weten.
blog comments powered by Disqus
© 2011 3XFILM videoproductie • Amsterdam - IJsselstein - Zwolle 020-6161775 • stuur een email