online marketing

Coaching en training bij videoboodschap

Veel mensen denken na over het maken van een video voor op hun website. Wat zijn nu de voordelen van een videopresentatie?
Hieronder een aantal van die voordelen op een rijtje.

De voordelen van een videopresentatie

• Door middel van video kan men zich presenteren aan de kijkers, op een manier die niet met tekst mogelijk is. Dit is alleen te evenaren met een persoonlijke ontmoeting. Video is de best mogelijke vervanger van echte ontmoetingen. U kunt niet iedereen persoonlijk ontmoeten!

• U wilt dat mensen u leren kennen en vertrouwen. Video is als geen ander middel hiertoe in staat.

• Met video kunt u iets overbrengen of uitleggen op een manier die effectiever is dan alleen met tekst. U geeft mensen informatie die ze kunnen zien en horen. Daardoor heeft uw boodschap meer impact en onthouden mensen deze langer.

• Onderscheidt u in de manier waarop u zich presenteert! Met video valt u op. Uw collega's gebruiken in de meeste gevallen geen video, of zetten deze in op een manier die hun product en persoonlijkheid geen recht doet. Wanneer u dit wel doet valt u in positieve zin op!

Aangezien het voor veel mensen niet eenvoudig is om een pakkende en krachtige boodschap te formuleren zijn wij een nieuw bedrijfsonderdeel gestart, nl. Pitch4You. Wij coachen ondernemers of detacheringskandidaten bij het formuleren van een persoonlijke en wervende boodschap. Daarbij inbegrepen zijn presentatie training en cameratraining. Een team van vakmensen begeleid u in dit proces. Een kwaliteitsvideo in uw huisstijl of persoonlijke voorkeur levert een videopresentatie op die u op het lijf gesneden is.
Comments

Tom Coronel verkoopt koffie met video

In een interview met coureur en zakenman Tom Coronel op Sprout.nl wordt duidelijk hoe hij zich onderscheid van de concurrentie, o.a. door video in te zetten op zijn verkoopsite Koffiediscounter.

Tom Coronel verkoopt met online video
Citaat uit het interview:

"We groeien explosief. Vorig jaar zaten we op de helft van de omzet die we nu draaien. Dit jaar denken we op 35, misschien wel veertig miljoen omzet uit te komen."

Voor Coronel geen ingewikkelde strategieën. Hij kijkt naar de concurrentie en probeert zich daarvan te onderscheiden.

Zo maakt hij bij iedere koffiezetter die hij verkoopt een filmpje. "De concurrentie heeft alleen maar platte tekst op de website, het is niet persoonlijk. We brengen de verkoper bij je thuis met een korte online gebruiksaanwijzing. Het is Tell Sell, maar dan niet zo plat."

Het lijkt te werken. Begin 2008 deed de koffietak 20.000 euro omzet, nu is dat gestegen tot 320.000 euro per maand. "Iedere keer denk ik: het moet toch een keer ophouden, maar het houdt niet op. 170 televisies op een dag verkopen is echt geen uitzondering.

Lees verder op sprout.nl
Comments

Video’s delen en verdienen aan advertentie inkomsten

Een gesprek met John Nota over Zideo.

Zideo Logo

Wat doet de site?
“De community van Zideo deelt haar video’s bij Zideo en deelt hierbij mee in de reclame-inkomsten. Zideo onderscheidt zich doordat het delen van video content en advertentie-inkomsten centraal staat; if you share, we share. Daarnaast kunnen inkomsten eventueel gedoneerd worden aan goede doelen.”

Waarom deze site?
“Toen in 2006 het fenomeen online video nog in de kinderschoenen stond, hadden wij het over ondernemen op het internet zodat we onze kennis gezamenlijk konden inzetten. Dat werd Zideo.”

Hoe werkt de site?
“Omdat de video eigenaar / uploaders het succes van de site bepalen, worden ze door Zideo omarmt en verheven tot partners. Op Zideo kunnen bezoekers video kijken, uploaden en delen. Gebruikers kunnen vrienden worden, kanalen aanmaken, abonneren op kanalen, berichten sturen, video raten en opmerkingen plaatsen.”

Wat zijn de facts?
” De community bestaat uit meer dan 20.000 leden en we hebben meer dan 1.000.000 unieke bezoekers per maand. Meer dan 2 miljoen video views per maand en elke dag worden er honderden video’s geüpload op Zideo.

Zideo’s business model is hoofdzakelijk gericht op het exploiteren van video content middels video advertising met daarbij revenu sharing met content owners. Het overkoepelende bedrijf Zideo Media richt zich op het realiseren van MarCom doelstellingen via online video. Zideo media levert het gehele traject van concept, strategie tot productie.”

Wie maakt de site?
“Zideo wordt gemaakt door Bert Klandermans (development), Leon Wittenberg (directie) en mijzelf (marketing & Sales). Bert is sinds zijn eerste personal computer in 1986 al gefascineerd door computers. Na de middelbare school heeft hij een opleiding Technische informatica gevolgd, waar hij zich 1995 al specialiseerde in op het gebied van Internet. Daarnaast heeft Bert een Bachelor Communicatie Management aan de Hogeschool van Utrecht.

Leon werkte in het verleden bij o.a. dagblad De Telegraaf, Woonkrant.nl, RealMedia en LaComunidad. Afgelopen jaar was hij betrokken bij de oprichting van SocialMedia8, het wereldwijde social media marketing bureau van GroupM/WPP. Momenteel is hij als (inter)nationaal strateeg en founding partner actief bij Soho – Social Media Consultancy Ltd en in de rol van managing director verbonden aan Zideo.

Ikzelf heb me ontwikkeld op het gebied van sales en marketing. Dit heeft zich geuit in de opleiding Small Business en Commerciële Economie (Sport en Entertainment marketing) waarna ik 3 jaar werkzaam ben geweest als product manager bij filmdistributeurs. Daar heb ik me gespecialiseerd in online marketing met een nadruk op online video.”

Bron:
Frankwatching
Denise Lappain van La Pen
Comments

Video op internet hoe en wat - deel 1

Wanneer is het goed om video op internet te gebruiken?


Weet u waarom u video gaat inzetten?
Bezoekers van uw site zijn vaak op zoek naar informatie. Ze maken steeds sneller de beslissing: Is dit de informatie die ik zoek of niet. Wordt dit niet snel genoeg gevonden dan zijn ze met 1 klik vertrokken.
Denk dus vanuit u klant! Naar welke informatie is hij/zij op zoek en hoe kunt u dat presenteren.

Met video serveert u uw bezoeker een laagdrempelige, snelle en effectieve informatiebron.
Bedenk daarom vooraf goed na over het doel van de video en, vanuit de klant: 

1- Wat doet dit bedrijf, en waarom wil ik hun product of dienst afnemen

In feite hebben we het hier over een bedrijfsfilm of bedrijfspresentatie.

Een goede, klantgerichte, bedrijfsfilm bevat minimaal de volgende punten
-Wie bent u en wat brengt u mee wat onderscheidend is en van toegevoegde waarde voor uw klant.
-Welke diensten en producten levert u en welk (emotioneel) voordeel levert dat uw klant op.
-Wat is uw drijfveer om te doen wat u doet? Dit maakt dat een klant zich kan herkennen en identificeren met uw product, dienst of met u / uw bedrijf.
-Geef aan hoe ze in contact kunnen komen, waar ze uw product of dienst kunnen afnemen of meer informatie kunnen verkrijgen.

En last but not least! Doe het anders, val op, de inhoud kan wel uit de hierboven opgesomde onderdelen bestaand, maar de vorm waarin u de video giet, maak die onverwacht.

2 - Ik wil meer informatie over een product of dienst

Ook wel productdemonstratie genoemd.
Zorg er dan voor dat uw presentatie aansluit bij de belevingswereld en communicatiestijl van uw doelgroep. Sluit af met de zogenaamde „call for action” en maak het mensen gemakkelijk. Wanneer ze door de gegeven informatie geïnteresseerd zijn geraakt, willen ze weten hoe ze uw product of dienst kunnen verkrijgen of waar ze meer informatie kunnen vinden. Geef ze die!

3 - Hoe werkt dit product, wat zit er allemaal bij?

Videohandleiding medische apparaten
Ook wel videohandleiding of instructievideo genoemd: Een krachtige manier om uw klant de effectiviteit of de eenvoud van uw product of dienst te tonen.

Consumenten zijn tegenwoordig opzoek naar „objectieve informatie” dus presenteer uw product met „echt” enthousiasme. Maak er geen commercial van, slechts 9 procent van de mensen baseert zijn of haar aankoop beslissing op commercials.

4 - Wat vinden anderen van dit product of deze dienst?

Een video testimonial. Mensen hechten de meeste waarde aan de ervaringen van vrienden, kennissen of relaties als het gaat om de keuze voor een product of dienst. Wat anderen vinden is dus belangrijk. Twitter, Facebook en andere social media kanalen worden veelvuldig hiervoor gebruikt.

Tevreden klanten in een video laten vertellen wat ze van uw dienst of product vinden kan van grote invloed zijn op een aankoop beslissing, mits ze oprecht en eerlijk overkomen. Vraag klanten of ze iets willen vertellen en verhoog uw omzet!


5 - Waarom zou ik willen werken in dit bedrijf

Personeelswerving of een video vacature. Het vinden van goed personeel kan lastig zijn. Geef mogelijke sollicitanten een beeld van uw bedrijf. Wat is de werkcultuur, waar staat dit bedrijf voor. Wat voor soort mensen werken hier? Met een video vacature onderscheid u zich niet alleen van uw concurrent, u presenteert tegelijkertijd ook nog uw bedrijf en eventuele medewerkers.

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende videotoepassingen denkend vanuit de klant. Als toetje nog twee omschrijvingen van mogelijke toepassingen.

6 - Een videoboodschap

Prettig voor bestaande klanten.
Een videoboodschap om meer bezoekers naar uw seminar te trekken
Stuur ze een videobericht of boodschap via email, twitter of andere kanalen. Breng mensen in minder dan een minuut op de hoogte van een evenement, seminar of andere belangwekkende zaken. Prikkel ze om te komen. Laagdrempelig, snel en efficiënt. Nog weinig bedrijven doen het, dus het valt op en mensen kunnen achterover leunen terwijl ze uw boodschap tot zich nemen.

7 - Branding of image building.

Dit kan verweven worden in alle op uw website(s) gebruikte communicatie middelen. Video is een sterk instrument om u te profileren. Beelden beïnvloeden letterlijk de beeldvorming van uw bedrijf. Hieronder vallen o.a. de huisstijl, communicatiestijl en USP’s van uw bedrijf. Een herkenbaar gezicht helpt daarbij. Uw drijfveren of bedrijfsfilosofie zijn ook onderdeel van uw Branding.

Tot slot


We hopen dat u hiermee een antwoord kunt vinden op de vraag: Waarom is het goed om video op internet te gebruiken, en welke vorm(en) aansluiten bij uw doelgroep.
Stuur ons een
email of laat een reactie achter wanneer u meer wilt weten.
Comments
© 2011 3XFILM videoproductie • Amsterdam - IJsselstein - Zwolle 020-6161775 • stuur een email